Home / Știri  / Saint-Gobain obține Declarațiile de Mediu pentru produsele din vată minerală ISOVER, fabricate la Ploiești

Saint-Gobain obține Declarațiile de Mediu pentru produsele din vată minerală ISOVER, fabricate la Ploiești

Saint-Gobain România obține Declarațiile de Mediu pentru produsele din vată minerală ISOVER, realizate în fabrica de la Ploiești: Akusto, Domo, Domo Plus, Forte, Super Profi, Uniroll Plus. Astfel, compania își consolidează statutul de lider al

Saint-Gobain România obține Declarațiile de Mediu pentru produsele din vată minerală ISOVER, realizate în fabrica de la Ploiești: Akusto, Domo, Domo Plus, Forte, Super Profi, Uniroll Plus. Astfel, compania își consolidează statutul de lider al pieței, deținând cel mai amplu portofoliu de produse pentru clădiri sustenabile. 

 

Obținerea Declarațiilor de Mediu pentru produse presupune un proces complex de analiză a întregului ciclu de viață al produselor (LCA), de la materie primă, fabricație, transport și instalare, utilizare pe toată durata de viață a clădirii și până la demolarea/desființarea acesteia. Declarațiile de mediu sunt un element-cheie în alegerea soluțiilor pentru clădiri verzi certificate LEED® (Leadership in Energy & Environmental Design) sau BREEAM® (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) – cele mai răspândite certificări la nivel mondial. Acestea oferă informații cantitative despre sustenabilitatea produselor și contribuie la acumularea de credite (puncte) în vederea facilitării acestor certificări.

 

Toate Declarațiile de Mediu pentru produse sunt supuse unei verificări externe independente și apoi publicate pe platforma internațională www.environdec.com, satisfăcând astfel toate exigențele de calitate și transparență ale partenerilor Grupului. 

 

„Declarațiile de mediu analizează factori extrem de importanți și prezintă impactul asupra încălzirii globale, consumul de resurse nereciclabile, energie şi apӑ, precum şi cantitatea de deşeuri generatӑ din momentul în care materia primă este extrasă şi până la demolarea clădirii. Astfel, obținerea declarațiilor de mediu pentru produsele din vată minerală ISOVER, fabricate la Ploiești, reprezintă încă o confirmare a faptului că Saint-Gobain este unul dintre cei mai importanți promotori ai clădirilor verzi, dar și un partener transparent și activ pentru sectorul construcțiilor sustenabile din România.

 

Pe lângă avantajul producției locale, care implică emisii reduse de CO2 asociate transportului, produsele fabricate la Ploiești conțin materie primă reciclată (sticla), contribuind la diminuarea consumului de resurse naturale și de energie asociate procesului de fabricație. În acest fel, reușim să reducem semnificativ impactul asupra mediului înconjurător.” declară Ovidiu Păscuțiu, CEO al Grupului Saint-Gobain în România.

 

De asemenea, Saint-Gobain România propune specialiștilor în clădiri sustenabile un portofoliu important de Declarații de Mediu pentru sticla pentru construcții marca Saint-Gobain Glass Romania, (Planistar Sun Plus, Planitherm 4S EVO și Cool-lite SKN), plăcile din gips-carton și chiturile de rosturi marca Rigips®, vata minerală ISOVER, pentru gleturile și tencuielile Rimano® fabricate în România, cât și pentru produse realizate în alte fabrici din cadrul Grupului, prezente în portofoliul nostru – plăci multifuncționale sau speciale (Habito®, Aquaroc®, Rigidur®) sau plafoane (Gyptone®, Rigitone®, Ecophon etc). 

 

Despre Saint-Gobain

Cu o vastă experienţă şi capacitate de inovare, Saint-Gobain, lider mondial în domeniul habitatului şi al materialelor de construcţii, creează, produce şi distribuie materiale şi soluţii care contribuie la bunăstarea şi viitorul fiecăruia dintre noi.  Acestea pot fi găsite pretutindeni, în locurile în care trăim şi în viaţa de zi cu zi: în clădiri, transporturi, infrastructură şi în multe aplicaţii industriale. Ele oferă confort, performanţă şi siguranţă, abordând provocările legate de construcţie durabilă, de eficienţa utilizării resurselor şi de schimbările climatice. Cu vânzări de 42,6 miliarde de euro în 2019, Saint-Gobain operează în 70 de ţări şi cumulează peste 170.000 de angajaţi. În România, Saint-Gobain furnizează produse și soluții din gamele Abrasives, Brodrene Dahl, Building Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, ISOVER, PAM, Rigips şi Weber, cu aproximativ 1800 de angajaţi și operează 22 de linii de producţie în 13 situri industriale situate în Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Tulcea, Turda, Suceava şi Vălenii de Munte.

 

 

Contacte media:

 

Alina Cismaș, Public Advocacy& Sustainability Manager             

E-mail: Alina.Cismas@saint-gobain.com

Irina Di Conza, Communications Executive

E-mail: Irina.DiConza@saint-gobain.com

Review overview