Home / Știri  / Saint-Gobain susține Clădirile Verzi

Saint-Gobain susține Clădirile Verzi

Saint-Gobain susține și în acest an Săptămâna Mondială a Clădirilor Verzi, o inițiativă a World Green Building Council, ce va avea loc în perioada 21-25 septembrie. Acest parteneriat confirmă rolul de promotor al Grupului în

Saint-Gobain susține și în acest an 

Săptămâna Mondială a Clădirilor Verzi 

Saint-Gobain susține și în acest an Săptămâna Mondială a Clădirilor Verzi, o inițiativă a World Green Building Council, ce va avea loc în perioada 21-25 septembrie. Acest parteneriat confirmă rolul de promotor al Grupului în ceea ce privește inițiativele și acțiunile de reducere a impactului sectorului construcțiilor asupra mediului. 

 

În acest an, evenimentul se va desfășura sub sloganul #ActOnClimate și va viza trei direcții specifice pentru eliminarea emisiilor de carbon încorporat:

 

  • Comunitățile – clădirile cu emisii nete de carbon egale cu zero contribuie la dezvoltarea unui mediu înconjurător mai sănătos și mai sustenabil, pentru comunități active și puternice
  • Planeta – sectorul construcțiilor este responsabil de o treime din emisiile de carbon globale. Este vital să prioritizăm chiar de acum construcția de clădiri cu emisii nete de carbon egale cu zero, pentru a ne proteja planeta și generațiile viitoare
  • Economia – investiția în clădirile cu emisii nete de carbon egale cu zero poate stimula inovația și lanțurile de aprovizionare și poate genera noi locuri de muncă

Carbonul încorporat reprezintă carbonul generat în timpul procesului de fabricație, de transport al materialelor și în timpul procesul de construcție sau deconstrucție a unei clădiri. Acesta reprezintă 11% din totalul de 39% din emisiile de carbon din sectorul construcțiilor. Saint-Gobain se raliază cauzei de a diminua emisiile de carbon din această industrie, având o serie de obiective cu impact ridicat: reducerea emisiilor de CO2 cu 20% între 2010 și 2025 și atingerea un nivel net al emisiilor de dioxid de carbon egal cu zero până în anul 2050, în conformitate cu scenariile privind limitarea încălzirii globale la 1,5° C. 

 

„Dezvoltarea economică durabilă, eficiența energetică și protecția mediului înconjurător sunt unele dintre provocările stringente ale perioadei pe care o traversăm. Saint-Gobain luptă la nivel local și global pentru diminuarea și în final eliminarea emisiilor de carbon, implementând de-a lungul timpului o serie de programe și măsuri pentru a sprijini acest obiectiv. Dintre acestea, aș dori să amintesc stabilirea unui preț intern al carbonului, unul pentru investiții și unul pentru proiectele de cercetare și dezvoltare, pentru a orienta deciziile de afaceri către soluții care să genereze un conținut redus de carbon. 

 

Tematica acestui an a Săptămânii Mondiale a Clădirilor Verzi vine, deci, să întărească demersul nostru. Ne bucurăm că ne putem alătura vocii colective a liderilor industriei construcțiilor și că eliminarea emisiilor de carbon devine un deziderat din ce în ce mai prezent pentru reprezentanții industriei și pentru marii jucători ai pieței.” declară Ovidiu Păscuțiu, CEO al Grupului Saint-Gobain în România.

 

În anul 2018, Grupul Saint-Gobain a fost inclus, alături de alte 126 de nume relevante la nivel mondial, pe lista companiilor ce derulează acţiuni cu impact în domeniul schimbărilor climatice (“Climate Change A List”). Lista a fost stabilită de organizația mondială CDP, iar obiectivele sale de mediu pentru 2025 au fost validate prin inițiativa „Obiective Bazate pe Știință”.

Despre Saint-Gobain

Cu o vastă experienţă şi capacitate de inovare, Saint-Gobain, lider mondial în domeniul habitatului şi al materialelor de construcţii, creează, produce şi distribuie materiale şi soluţii care contribuie la bunăstarea şi viitorul fiecăruia dintre noi.  Acestea pot fi găsite pretutindeni, în locurile în care trăim şi în viaţa de zi cu zi: în clădiri, transporturi, infrastructură şi în multe aplicaţii industriale. Ele oferă confort, performanţă şi siguranţă, abordând provocările legate de construcţie durabilă, de eficienţa utilizării resurselor şi de schimbările climatice. Cu vânzări de 42,6 miliarde de euro în 2019, Saint-Gobain operează în 70 de ţări şi are peste 170.000 de angajaţi. În România, Saint-Gobain furnizează produse și soluții din gamele Abrasives, Brodrene Dahl, Building Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, ISOVER, PAM, Rigips şi Weber, cu aproximativ 1800 de angajaţi și operează 22 de linii de producţie în 13 situri industriale situate în Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Tulcea, Turda, Suceava şi Vălenii de Munte.

 

 

Contacte media:

 

Alina Cismaș, Sustainability & Public Advocacy Manager  Irina Di Conza, Communications Executive

E-mail: Alina.Cismas@saint-gobain.com E-mail: Irina.DiConza@saint-gobain.com

Review overview