Home / 2019 / February

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Orice intervenție asupra spațiului construit introduce o formă de dezechilibru în practicile cotidiene ale celor direct afectați. Fie că vorbim despre schimbarea sensului de circulație a mașinilor pe o stradă, un spațiu public, o clădire, sau remodelarea unei părți de oraș, înlocuirea ordinii existente, naturale, cu o ordine nouă, artificială, duce la necesitatea înlocuirii sau adaptării practicilor cotidiene. Practicile cotidiene se deranjează / rearanjează / stabilizează funcție de schimbarea introdusă. Cu cât modificările sunt mai radicale, cu atât dezechilibrul este mai accentuat Astfel, durata de restabilire a ordinii este mai lungă, vulnerabilitatea celor afectați este accentuată și există posibilitatea să fie

READ MORE

[vc_row][vc_column][vc_column_text] Amplasament : Dietfurt, Germania Birou de arhitectură : KÜHNLEIN Architektur Suprafață : 290 mp Anul realizării : 2016 Fotografii : Erich Spahn [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]   După un deceniu de pustietate, clădirea din 1715 se afla într-o condiție structurală degradantă și a fost reproiectată complet. Mare parte a populației își dorea să o demoleze. După ani întregi de muncă de convingere, comunitatea a decis să mențină și să reconstruiască până la urmă clădirea. Componentele mai noi au fost din nou demontate pentru a ajunge la structura originală, spațioasă. Componentele istorice existente au fost protejate și conservate pe parcursul celor doi ani

READ MORE

[vc_row][vc_column][vc_column_text] Amplasament : Sinzing, Germania Şef proiect : Michael Kühnlein Birou de arhitectură : KÜHNLEIN Architektur Echipă de proiect : Lena Bierschneider, Gerhard Frank Anul realizării : 2018 Fotografii : Erich Spahn [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]     Clădirea marchează centrul urban al satului Eilsbrunn, alături de tavernă și biserică. După 50 de ani de ruinare și pustietate, aici s-a dovedit că până și o clădire - candidat la moarte - care nu a fost protejată poate fi readusă la viață, printr-o abordare foarte economică. Hotelul din vechea berărie oferă camere solide cu mobilă solidă și podele în stilul berăriei.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type="nivo" interval="3"

READ MORE

[vc_row][vc_column][vc_column_text] Totdeauna a imagina este mai larg decât a trăi. Gaston Bachelard , Poetica spațiului Nu privi adevărul doar cu ochii, Ci cu tot ceea ce eşti tu însuţi. Paul Claudel, Porcul, Cunoaşterea Răsăritului [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]   Conținutul abordării teoretice al acestui număr reprezintă o selecție consistentă din conferințele susținute de invitații de marcă și eseurile scrise de studenții participanți la tabăra de creație „Memoria și imaginarul”** de la Brăduleț***, din aceasta vară, organizat de fundația și revista Arhitext. De aceea, și „articolul de fond” este o selecție de secvențe din prezentarea și motivarea proiectului cultural care a stat la baza demersului nostru.   Câteva cuvinte despre tema aleasă Am plecat de

READ MORE

[vc_row][vc_column][vc_column_text] Amplasament : Strada Nicolae Crețulescu, nr. 8. București, România Titlu proiect : Muzeul national al literaturii române Autori : Constantin Goagea, Justin Baroncea Colaboratori : Mihai Barbu, Ioana Trușcă, Mihaela Butoi, Mihaela Corina Dobre, Andreea Pîrvu, Alex Ivanof, Cristina Ginara, Doriana Mărășoiu, Eliza Cernătescu, Alex Condrea, Anastasia David Design grafic : Radu Manelici, Ioan Olteanu (Faber Studio) Documentare : Andreea Ilinca Programare : Adrian Claudiu Covaci Instalaţii interactive : Ioana Calen, Paul Popescu, Matei Popescu, Ana Cârlan, Răzvan Petre (Modulab) Video editare : Mugur Grosu Echipa MNLR : Ioan Cristescu (director); Victorița Doicescu, Andreea Drăghicescu, Iuliana Dumitru, Leonard Fulău,

READ MORE

[vc_row][vc_column][vc_column_text] Amplasament : Vicenza, Italia Titlu proiect : Casa MAC Birou de ahitectură : So & So Studio Suprafață : 232 mp Anul proiectului : 2018 Fotografii : Stefano Calgaro [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]   Proiectarea unui spațiu inteligent, atât elegant, cât și intuitiv, a fost intenția pentru casa recent construită de So & So Studio pentru o femeie oarbă din Thiene, Italia. Atunci când clienta lor a fost pregătită să schimbe ceea ce ea a numit „acasă“ timp de cincizeci şi cinci de ani, proiectanţii au ales să implementeze un proces natural de ajustare şi de orientare pentru ca femeia oarbă

READ MORE

[vc_row][vc_column][vc_column_text] Amplasament : Surat, Gujarat, India Titlu proiect : Cuib Birou de arhitectură : Neogenesis+Studi0261 Arhitecți : Ar.Chinmay Laiwala, Ar.Jigar Asarawala, Ar.Tarika Jigar Asarawala Echipa de proiect : Ar. Devanshi Parekh, ID. Rohan Khatri Suprafață : 3600 mp Producători : Saint Gobain, Hitachi, Jaquar, Rowan Decor, Dinesh Tiles Anul proiectului : 2018 Fotografii : The Fishy Project, Ishita Sitwala [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]   Spațiul de lucru se află la cel de-al treilea etaj al unei clădiri liniștite nou construite, înconjurată de un număr mare de copaci și deschideri care permit o luminozitate suficientă și ventilație în spațiu. Situat

READ MORE

[vc_row][vc_column][vc_column_text] Amplasament : ZAC de la Tour - Ilot 3b, La Courneuve (93) Franta Client : CAPS - Plaine Commune Habitat Autori : Loeiz Caradec & Françoise Risterucci architectes mandataires; SIBAT BET TCE et économiste associé Antrepriză generală : ZUB Program : 31 locuinte colective cu chirii sociale + 18 locuinte individuale intermediare** Suprafete : 4359 m² SP; 3432 m² SHAB Cost : 6 032 660 € HT Livrat : Ianuarie 2017 Certificat de mediu : Habitat & Environnement Effinergie - Proiect laureat [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]   Noua construcție, ce cuprinde 49 de locuințe sociale, face parte din procesul de

READ MORE

[vc_row][vc_column][vc_column_text] Amplasament : Miami, USA Titlu proiect : Céline Flagship Store Arhitect : Valerio Olgiati Arhitecți colaboratori : Anthony Bonnici, Sofia Albrigo Contractor marmură : Essequattro S.p.A Contractor general : Michilli Construction & Consulting Materiale : marmură, beton in-situ, bronz, oțel cromat Suprafață : 487 mp Perioadă construire : Septembrie 2017 - Aprilie 2018 Fotografii : Mikael Olsson   Un înveliş de marmură este așezat deasupra unei structuri existente pe două etaje.  Fațadele, podelele, pereții, plafoanele sunt realizate în întregime din marmură.  Albastrul verzui Pinta Verde din Brazilia este excepțional și creează o atmosferă minunată pentru Céline. Spațiul expozițional de la parter

READ MORE