Home / 1/2017  / Expoziția Timișoara: capitala liniilor de fugă

Expoziția Timișoara: capitala liniilor de fugă

Fasciculele tematice surprinse de expoziție se ramifică și se reunesc, se intersectează, se împletesc și se suprapun, de-a lungul celor 28 de ani scurși de la Revoluție. Cu moderație și căutând măsura justă a gestului

Expoziția Timișoara: capitala liniilor de fugă, 26 iunie – 28 iunie

Vernisaj: marți, 26 iunie, ora 19:00

Vă invităm la vernisajul expoziției Timișoara: Capitala liniilor de fugă, marți 26 iunie 2018, de la ora 19:00, în Piața Unirii din Timișoara.

Vă așteptăm cu drag să parcurgem împreună cele mai interesante proiecte din Timișoara ultimilor 28 de ani, să descoperim conexiuni și afinități, să discutăm despre vocația urbană și publică a creației arhitecturale.

Prin expoziția Timișoara – Capitala liniilor de fugă, Fundația Arhitext Design continuă demersul de explorare critică a arhitecturii contemporane din România. Liniile de fugă pornesc acum din Banat. Istoria este cea care ne indică traseul: alături de București, Timișoara a fost locul în care, imediat după 1989, a început reconstruirea culturii profesionale. Mai mult însă decât în alte centre ale arhitecturii românești, aici lucrurile s-au așezat în spiritul unei continuități istorice, atât în raport cu trecutul recent, cât și cu durata lungă a istoriei. Fasciculele tematice surprinse de expoziție se ramifică și se reunesc, se intersectează, se împletesc și se suprapun, de-a lungul celor 28 de ani scurși de la Revoluție. Cu moderație și căutând măsura justă a gestului arhitectural, operele ne vorbesc în moduri diferite despre tensiunile inerente și despre posibilitățile mereu amânate ale modernității. O fac însă adesea cu o dezarmantă seninătate. Pentru cultura timișoreană, a fi modern este tot ce poate fi mai autentic, mai firesc și mai tradițional.

SECȚIUNI:

Proiect finanțat de:

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Organizator

Parteneri

OAR_TIMIS .jpg
logo uauim
Asociatia de la 4
pmt-min
Facultatea de arhitectura din Timisoara
Review overview