Home / 6/2017  / Muzeul numismatic al Angolei

Muzeul numismatic al Angolei

Noul muzeu numismatic este situat pe esplanada costieră a Luandei, în inima orașului, în apropierea sediului central al Băncii Naționale a Angolei. Situația a devenit pretext pentru două gesturi arhitecturale majore. Pe de o parte,

Costa Lopes

Muzeul numismatic al Angolei

 • Amplasament

  Luanda, Angola

 • Arhitect

  Costa Lopes

 • Tip proiect

  Cultural

 • Suprafață totală 

  4 794 mp

 • Perioadă construire 

  2012-2015

 • Fotografii

  Fabrice Fouillet

Noul muzeu numismatic este situat pe esplanada costieră a Luandei, în inima orașului, în apropierea sediului central al Băncii Naționale a Angolei. Situația a devenit pretext pentru două gesturi arhitecturale majore. Pe de o parte, amplasează spațiile muzeului în subteran, permițându-le să devină mai protejate și mai liniștite. Pe de altă parte, acoperișul generează o nouă piață urbană, care accentuează dimensiunea publică a frontului la apă al capitalei.

Noul muzeu, cu o suprafață construită de 4800 mp, se dezvăluie în spațiul generat de excavare, cu zona de intrare anunțată de golul scărilor și de umbrelele metalice care generează umbră și scară urbană. Muzeul include două zone de expunere (permanentă și temporară), completate de zonele publice și de un auditoriu pentru găzduirea activităților educative. La suprafață, piața urbană pavată cu piatră generează o topografie subtilă, justificată de vederile asupra golfului și de contextul apropiat, conturând astfel un spațiu public deschis orașului și vieții întregii comunități.

Review overview