Home / 5/2017  / Locuri de cult

Locuri de cult

Acest proiect explorează noțiunile de bază ale iconicității, urbanismului și pluralismului în ceea ce privește cele trei credințe abrahamice prin dezvoltarea unor funcții corespunzătoare spațiilor de tip «pop-up» de cult. Propunerea acționează atât ca rezultat,

Lucas Boyd & Chad Greenlee

Locuri de cult

  • Anul proiectării 

    2016

  • Fotografii

    Prin curtoazia Chad Greenlee & Lucas Boyd

Acest proiect explorează noțiunile de bază ale iconicității, urbanismului și pluralismului în ceea ce privește cele trei credințe abrahamice prin dezvoltarea unor funcții corespunzătoare spațiilor de tip «pop-up» de cult. Propunerea acționează atât ca rezultat, cât și ca vehicul pentru cercetare. Mai specific, structurile au fost folosite pentru a chestiona natura relației dintre culturile amintite și spațiile pe care le sanctifică.

Cum arată o sinagogă / capelă / moschee? Care sunt elementele critice formale ce ajută la conectarea structurii religiei cu o credință anume și care dintre aceste elemente ar putea fi ipotetic eliminate și totuși să păstreze integră înțelegerea? Acum este important să distingem între imaginile arhitecturale / formale și simbolismul liturgic / doctrinal.

De exemplu, eram mult mai interesați în a dezvolta o secțiune caracteristică care să reprezinte Islamul, mai degrabă decât pur și simplu să implementăm o semilună ca figură. Am găsit foarte repede pornind de la premiza aceasta proeminența religiilor globale, procesul identificării fiecăreia într-un mod arhitectural, care cu siguranță implică un nivel de comparație sau distingere.

Există un plan pentru fiecare religie, dar fiecare structură este abstractizată în limitele tradiției respective. De exemplu, o capelă luterană sau catolică este doar una de tip pop-up, nu există nicio distincție particulară între ele. Calitatea structurilor de a fi ușor împachetate și transportate începe să chestioneze stereotipiile urbane care au fost asociate cu spațiul inefabil.

În zone unde climatul social, politic sau natural considerăm că acestea pot servi ca un spațiu capital pentru dezvoltarea comunității. Prin acest proiect am oferit viziunea noastră despre ce poate fi un spațiu sacru. Poate fi redus, transportat și făcut din materiale accesibile ca preț. Dar, cel mai important este că ar trebui să fie recognoscibil.

Review overview