Home / 5/2017  / Casa Hex

Casa Hex

În urma deplasării populației la nivel global, Architects for Society a început să proiecteze soluții demne de luat in considerare si economice pentru clădiri.

Architects for Society

Casa Hex

 • Amplasament

  Zaatari, Iordania

 • Titlu proiect

  Adăposturi hexagonale pentru refugiați

 • Birou de arhitectură

  Architects for Society (AFS)

 • Anul proiectului

  2016

 • Fotografii

  Prin curtoazia biroului AFS

În urma deplasării populației la nivel global, Architects for Society a început să proiecteze soluții demne de luat in considerare si economice pentru clădiri.

AFS au colaborat cu Universitatea Chalmers din Gothenburg, Suedia pentru a dezvolta un prototip rapid de adăpost pentru refugiații sirieni din tabăra Alzaatari din Iordania. Acesta a fost un impuls pentru a dezvolta prototipul casei Hex, bazat pe o tehnologie de panouri metalice termoizolate, larg utilizată în construcțiile de adăpost de urgență din tabără.

Casa Hex este concepută pentru a nu fi costisitoare, a putea fi ușor de implementat și durabilă, transportată pe bucăți și asamblată de utilizatori.

Poate fi ușor ridicată de oamenii fără cunoștințe în construcții, pe baza unei minime instruiri. Principalele elemente constructive sunt tuburi galvanizate din oțel pentru bază, panouri structurale de metal cu miez termoizolant pentru pereți, podea și acoperiș și pot fi personalizate prin finisaje convenționale exterioare și interioare.

Casa este gândită pentru populația evacuată în urma unor dezastre naturale sau provocate și pentru refugiați. Cu calități pasive și low tech, respectiv durabilitatea cojii
exterioare și a bazei, poate să permită ocuparea extinsă până la 15–20 de ani. Flexibilitatea sistemului permite utilizatorului să-și personalizeze spațiul locuibil, atât pe interior, cât și pe exterior.

Review overview