Home / 2/2017  / Restaurarea Turnului Arcobaleno din Milano

Restaurarea Turnului Arcobaleno din Milano

Lucrările de modernizare a celebrului Torre Arcobaleno (Turnul Curcubeului) derulate la Porto garibaldi au fost finalizate. Datând din 1964 și funcționând la un moment dat ca rezervor de apă în importanta gară FS Porta garibaldi

RIGINAL DESIGNERS 6R5

Restaurarea Turnului Arcobaleno Din Milano

Amplasament

Milano, Italia

Titlu proiect 

Torre Arcobaleno – Rainbow Tower

Birou de arhitectură

Original Designers 6R5 Network

Arhitecţi

Francesco Roggero, Albino Pozzi, Rita Alfano Roggero, kiyoto Ishimoto

Inginerie structurală 

BAZZEA

Structură şi instalaţii

Condor S.P.A.

Finisaje

FILA Solutions

Materiale 

MApEI, MARAZZI

Suprafaţă restaurată 

1000 mp

Perioada de restaurare

aprilie – iunie 2015

Fotografii

Geanni Dal Magro, Stefano Scarpiello

Lucrările de modernizare a celebrului Torre Arcobaleno (Turnul Curcubeului) derulate la Porto garibaldi au fost finalizate. Datând din 1964 și funcționând la un moment dat ca rezervor de apă în importanta gară FS Porta garibaldi din Milano, Turnul a fost prima dată renovat înainte de Cupa Mondială de fotbal organizată în Italia în 1990, un proiect care a transformat un loc public până atunci desconsiderat într‑un reper urban extrem de ușor de recunoscut.

De atunci, Torre Arcobaleno a devenit o clădire extrem de importantă pentru oraș, un simbol distinctiv al culorii și al creativității din Milano, devenind tot mai mult un reper al culturii orașului. Proiectul nostru constituie prima renovare din 1990 încoace, cu scopul de a‑i permite acestei structuri urbane neobișnuite – placată cu mai mult de 100.000 de plăci ceramice colorate – să‑și recapete luminozitatea originală de mai bine de 25 de ani, pentru a‑şi marca prezența uimitoare la Expo 2015.

Torre Arcobaleno face parte din proiectul Wonderline, dezvoltat de Original Designers 6R5 Network de câțiva ani de zile, proiect care leagă inițiative din lumea artei și a arhitecturii ce au drept temă comună culoarea. Culorile specifice ale turnului transmit dorința de a locui planeta în mod inteligent, prin crearea armoniei între tehnologie, natură, inovație și tradiție.

Zona garibaldi din apropiata Piazza gae Aulenti este centrul recunoscut al mediului de afaceri, de modă și de arhitectură modernă din Milano. Zona însăși, dezvoltând un nou stil prin clădirile zgârie‑nori futuriste, a adoptat Torre Arcobaleno ca propriul său «Totem ceramic colorat», menit să reamintească vizitatorilor de Maeștrii Olari și originile meșteșugărești ale unei industrii celebre în întreaga lume pentru excelența italienească.

Review overview