Home / 2/2017  / Pitch

Pitch

AL_A a dezvoltat un concept pentru spaţiile libere din interiorul orașelor cu scopul promovării sentimentului de comunitate și de viață sănătoasă. Fotbalul este universal, conferă bucurie pentru milioane de oameni din întreaga lume și aduce

AL_A

Pitch

Amplasament 

Londra, Regatul Unit al Marii Britanii

Titlu proiect 

Pitch

Birou de arhitectură 

AL_A

Structură 

Arup

Materiale 

fibre de carbon

Perioadă construire

în desfăşurare

AL_A a dezvoltat un concept pentru spaţiile libere din interiorul orașelor cu scopul promovării sentimentului de comunitate și de viață sănătoasă. Fotbalul este universal, conferă bucurie pentru milioane de oameni din întreaga lume și aduce comunitățile împreună. Dar în Londra există problema unei lipse cronice de spațiu pentru sport. Copiii nu se mai joacă pe străzi așa cum făceau odată, iar adulții care își doresc un joc informal după muncă sunt nemulţumiţi de lipsa de spații și de costurile ridicate pentru facilitățile disponibile.

Pitch/Pitch este un concept și totodată o serie de câte 5 terenuri de fotbal suprapuse, care urmează să fie ridicate în spaţiile abandonate sau temporar vacante din Londra. Pitch/Pitch este proiectat să funcționeze ca o instalație temporară. Rapid și ușor de asamblat, ar putea funcționa două săptămâni în timpul unui turneu final de Cupă Mondială, de exemplu, sau chiar un an de zile, când un anumit spaţiu nu este folosit la capacitate maximă.

Conceptul încurajează jocul și totodată spectacolul, atrăgând spectatori și jucători deopotrivă, care animă peisajul urban. Pitch/Pitch permite jocului să‑și păstreze o savoare urbană, să se adapteze la numărul de jucători disponibil și, de la al treilea etaj în sus, la topologii incomode. De asemenea, ar putea găzdui și alte activități în timpul zilei, precum cursuri de dans pentru copii și adulți.

În colaborare cu Arup, a fost conceput un sistem modular, care folosește o structură ușoară din fibră de carbon. În prezent se caută parteneri pentru obținerea de finanțarea și dezvoltarea proiectului în mai multe spații din Londra.

Review overview