Home / 2/2017  / Ricky and Pinky’s

Ricky and Pinky’s

Plasarea unui bistro chinezesc în pub-ul clasic nu este un oximoron în Australia, unde multi-culturalismul predomină în suburbii încă de la sfârșitul anilor `70. Această schimbare socio-politică a fost martora practicilor culturale ale valurilor de

SIBLING ARCHITECTURE

Ricky and Pinky’s

Amplasament 

Melbourne, Australia

Titlu proiect 

Ricky and Pinky’s

Birou de arhitectură 

Sibling Architecture

Fotografii 

Christine Francis

Culorile biroului de arhitectură Sibling Architecture într-un restaurant chinezesc din suburbie

Plasarea unui bistro chinezesc în pub-ul clasic nu este un oximoron în Australia, unde multi-culturalismul predomină în suburbii încă de la sfârșitul anilor `70. Această schimbare socio-politică a fost martora practicilor culturale ale valurilor de imigranţi absorbiţi de populaţia Australiei, inclusiv prin produse alimentare și design.

Design-ul propus de Sibling Architecture pentru Ricky și Pinky, un restaurant condus de Andrew McConnell, face referire la opulenţa falsă a acestei ere suburbane încrezătoare. Motive chinezești au fost plasate la un loc de cinste în pub-ul australian. Tubulatura sinuoasă reconstruiește poarta tradiţională chineză, care primește cu braţele deschise vizitatorii. Acestea amintesc și reproduc modelele-lujer specifice culturii art-deco din Shanghai, unele ajungând și înconjurând sistemele de iluminat pe care le oglindesc. Vizitatorul poate privi în sus pentru a-și vedea hrana reflectată la infinit, ca un semn de longevitate în cultura chineză. Mesele tip Lazy Susan par să aibă un loc central în sală, ca masă cu dispozitiv rotativ pentru ca toată familia și prietenii să vină împreună în jurul mâncării. Aceste motive, reinterpretate în contextul din Melbourne, generează de fapt noi forme chino-australiene.

Barul din faţă al pub-ului Builders Arms, care primește amatorii de alcool din 1853, a rămas aproape neatins. Dar este greu să nu fii atras și mai mult în interior de porţile multi-culturale atât de primitoare.

Review overview