Home / East Centric  / Pl.Architekci

Pl.Architekci

Apartament în Poznan Întregul sistem de pereți și mobilier a fost proiectat astfel încât să confere o vedere spectaculoasă asupra lacului și a parcului din apropiere, din orice loc al apartamentului. În acest scop, am decis,

PL.Architekci

Apartament în Poznan

 • Amplasament

  Poznan, Polonia

 • Proiectare

  PL.architekci

 • Autori

  Bartek Bajon, Katarzyna Cynka

 • Realizare

  2015

 • Fotografii

  Anna B. Gregorczyk

Punctul de plecare în crearea spațiului interior a fost colecția de tablouri a beneficiarului, mobilierul de epocă și biblioteca amplă de cărți. Apartamentul a fost compartimentat și mobilat astfel încât să pună cât mai bine în valoare aceste elemente, dar în așa fel încât să nu concureze între ele și să nu domine spațiul. Toate piesele noi de mobilier sunt minimaliste și lipsite de detalii distonante. Cărțile au fost depozitate în biblioteci cu două laturi, care servesc, totodată, ca separatoare în zona de comunicare; acestea conțin, de asemenea, un șemineu bio și un televizor. Bucătăria a fost proiectată în același stil minimalist și toate aparatele au fost ascunse în dulapuri.

Întregul sistem de pereți și mobilier a fost proiectat astfel încât să confere o vedere spectaculoasă asupra lacului și a parcului din apropiere, din orice loc al apartamentului. În acest scop, am decis, de asemenea, să renunțăm la ușile tradiționale în favoarea ușilor glisante pe întreaga înălţime de nivel, ascunse în pereți, câștigând astfel mai mult spațiu deschis. Plafonul din lamele de lemn a fost conceput pentru a direcționa atenția asupra priveliştii exterioare, dar și pentru a îmbunătăți proporțiile camerelor și pentru a da căldură atmosferei generale.

Review overview