Home / Posts Tagged "2015"

Adăpostul dedicat garniturii de întreținere a liniei ferate (de fapt: un hangar) are toate elementele arhitecturale fundamentale: elemente structurale, volum, anvelopantă și, mai ales, funcțiune. Acest tip de clădire, care de obicei nu este realizată de arhitecți, oferă provocări interesante în procesul de proiectare. Elemente tipice ale căii ferate au fost utilizate în elaborarea proiectului. Repetarea elementelor distribuite uniform, precum traversele căii ferate, și dinamica macazurilor sunt interpretate în fațadă. Sunt utilizate elemente din oțel zincat la cald, un material care este, din punct de vedere istoric, tipic infrastructurii feroviare. Casa trenului nu se dorește o clădire obișnuită. Anvelopa semitransparentă comunică

READ MORE

Școala de limbă și cultură sârbă, incluzând spații de cazare de tip hostel, este amplasată în Valjevo, un mic oraș din vestul Serbiei. Clădirea este situată pe unul dintre dealurile din centrul orașului, împreună cu locuințe particulare de mărime similară sau mai mică. Pentru a îndeplini cerințele clientului de a avea tipuri diferite de spații, dar și pentru a se insera în mod adecvat în ambianța locului, arhitectura clădirii este gândită ca un « vecin liniștit », folosind toate avantajele amplasamentului pentru a obține diferite calități spațiale ale intervenției.

READ MORE

Noul muzeu numismatic este situat pe esplanada costieră a Luandei, în inima orașului, în apropierea sediului central al Băncii Naționale a Angolei. Situația a devenit pretext pentru două gesturi arhitecturale majore. Pe de o parte, amplasează spațiile muzeului în subteran, permițându-le să devină mai protejate și mai liniștite. Pe de altă parte, acoperișul generează o nouă piață urbană, care accentuează dimensiunea publică a frontului la apă al capitalei.

READ MORE

O echipă de 20 de tâmplari japonezi au construit casa de vizionare a cărei structură ia forma unei păsări care se joacă în trei dimensiuni asemenea ilustrațiilor conceptuale realizate pe hârtie ale lui Bar. Pentru ilustrator a fost important să păstreze substanța vizuală a muncii lui, o formă arhitecturală transpusă în mediul înconjurător prin care vizitatorul interacționează cu structura, atât vizual, cât și sub forma unei case de vizionare funcțională.

READ MORE

Contextul proiectului: situat în cartierul hutong tradițional din Beijing, proiectul are structura în formă de «L», cu o suprafață de 450 de metri pătrați. În prezent, spațiul include cinci case tradiționale vechi și alte case temporare din oțel corodat. Clădirea, care a găzduit inițial întâlniri de afaceri ale companiei înainte de a intra în stare inactivă din cauza managementului slab, va fi transformată într‑o ceainărie. Aceasta va deveni un spațiu amplu unde oamenii vor putea citi în timp ce se bucură de timpul lor de relaxare la o cană de ceai. În plus, ceainăria va servi și oaspeți individuali.

READ MORE

Proiectul de reconstrucție a gării Yaesu din Tokyo a avut în vedere dezvoltarea unui turn sudic de 200 de metri, un al doilea turn la nord tot de 200 de metri destinat micilor comercianți și o nouă intrare în gara din Tokyo. În acest scop, a fost dezvoltată o strategie simplă, dar îndrăzneață, care să ofere proiectului o prezență unică. Fațadele de sticlă alese definesc volumul turnurilor, iar geometria unghiulară a turnului nordic subliniază diferitele utilizări ale bazei și ale turnului. Diferitele straturi de sticlă definesc componentele spațiilor de birou și de retail și creează o imagine distinctă în peisajul

READ MORE