Home / 4/2018  / Yang’s School Area – 3andwich Design + He Wei Studio

Yang’s School Area – 3andwich Design + He Wei Studio

[vc_row][vc_column][vc_column_text] Amplasament : orașul Xiyuan, jud. Jianning, China Titlu proiect : Shangping Village Regeneration - Tai Fu Tai Mansion Area Şef proiect : He Wei Echipă proiectare : Zhao Zhuoran, Li Qiang, Chen

  • Amplasament : orașul Xiyuan, jud. Jianning, China
  • Titlu proiect : Shangping Village Regeneration – Tai Fu Tai Mansion Area
  • Şef proiect : He Wei
  • Echipă proiectare : Zhao Zhuoran, Li Qiang, Chen Long, Chen Huangjie, Wang Lingzhe, Zhao Tong, Ye Yuxin, Song Ke
  • Design de iluminat : Zhang Xin Studio, Tsinghua University School of Architecture
  • Echipa design de iluminat : Zhang Xin, Han Xiaowei, Zhou Xuanyu, Niu Bentia
  • Construcții interioare : Hongshang Design
  • Beneficiar : People’s Government of Xiyuan Township
  • Suprafață : 113 mp
  • Perioadă proiectare : Aug 2016 – Nov 2016
  • Perioadă construire : Nov 2016 – Dec 2017
  • Fotografii : Zhou Meng

Model al unei tradiții îndelungate a «educației și agriculturii» (schooling while farming), Școala Yang este o fostă școală privată, situată în punctul de convergență al celor două cursuri de apă din apropierea satului. Designerii au transformat grajdul și anexa de lângă școală într-o librărie, respectiv bibliotecă, ce oferă turiștilor un spațiu dedicat studiului istoriei și al culturii satului. Spațiul oferă localnicilor – dar în mod deosebit copiilor – un nou loc pentru a învăța mai multe despre lumea exterioară. Conservând caracteristicile spațiilor ințiale, noua clădire întruchipează calitățile interconectate ale dinamismului și liniștii.

 

În interiorul librăriei «Guangyue Granary Bookstore» a fost adăugată o platformă; prin intermediul acesteia oamenii au acces la priveliștea spre care se deschid ferestrele. Ambianța permite ascultarea apei curgătoare, oferind posibilitatea utilizatorilor de a aprecia panorama, dar și diversitatea spațială din interior. Pereții originali pe latura orientată către sat au cedat. Arhitecții au prevăzut suprafețe vitrate mari, cu scopul de a restabili relația dintre clădire și sat – și de a introduce lumina în spațiul interior.

 

Librăria «Jing Ya Granary Library», obișnuia să fie un grajd. Pereții degradați de la parter încadrau spațiul destinat creșterii vitelor. În alcătuirea etajului (utilizat ca spațiu de depozitare pentru mâncare) intră noua structură din lemn, care se sprijină pe pereții existenți degradați. Pentru a păstra spațiul cât mai aproape de forma sa originală, structura din lemn superioară a fost ridicată ușor pentru a introduce mai multă lumină prin fanta dintre cele două niveluri. Pereții inițiali degradați au fost, de asemenea, conservați. Fotoliile Bean-bag crează un contrast puternic între dur și moale, între cald și rece, noi veniți și localnici. Camera pentru depozitarea furajului de la al doilea nivel a fost redefinită. Jumătate din spațiul camerei a fost ocupat prin adăugarea unei supante. Panouri din policarbonat separă spațiul pe două niveluri de restul etajului, generând un efect de semi-transparență.

 

Etajul păstrează înălțimea inițială și poate fi accesat doar prin intermediul unei scări din exteriorul clădirii (la fel ca în cazul accesului original). Deși destul de inconfortabil, acesta era designul original. Scopul era de a crea un tip de viață ascetic – astfel încât utilizatorii să poată reflecta profund asupra relației dintre corpul uman și spațiu.

 

Textul aparține arhitecților

Review overview