Home / Arhiva  / CUIB – neogenesis + studi0261

CUIB – neogenesis + studi0261

[vc_row][vc_column][vc_column_text] Amplasament : Surat, Gujarat, India Titlu proiect : Cuib Birou de arhitectură : Neogenesis+Studi0261 Arhitecți : Ar.Chinmay Laiwala, Ar.Jigar Asarawala, Ar.Tarika Jigar Asarawala Echipa de proiect : Ar. Devanshi Parekh,

  • Amplasament : Surat, Gujarat, India
  • Titlu proiect : Cuib
  • Birou de arhitectură : Neogenesis+Studi0261
  • Arhitecți : Ar.Chinmay Laiwala, Ar.Jigar Asarawala, Ar.Tarika Jigar Asarawala
  • Echipa de proiect : Ar. Devanshi Parekh, ID. Rohan Khatri
  • Suprafață : 3600 mp
  • Producători : Saint Gobain, Hitachi, Jaquar, Rowan Decor, Dinesh Tiles
  • Anul proiectului : 2018
  • Fotografii : The Fishy Project, Ishita Sitwala

 

Spațiul de lucru se află la cel de-al treilea etaj al unei clădiri liniștite nou construite, înconjurată de un număr mare de copaci și deschideri care permit o luminozitate suficientă și ventilație în spațiu. Situat într-una din zonele cele mai impresionante ale orașului, designul justifică împrejurimile de elită, prin formele și spațiile sale care păstrează interiorul izolat, dar conectat la mediul extern. Locul de muncă este acel spațiu unic în care avem tendința de a petrece mai multe ore decât în casele noastre. Ideea de bază s-a concentrat pe crearea unui „sentiment de acasă” și, în plus, a unui spațiu „disciplinat”, de vreme ce etajul este împărțit de doi profesioniști unici – arhitecți și avocați. Spațiile vizualizate au fost atât singulare, cât și diverse, legate între el,  însă separate în mod sincronizat, pentru a permite ca simplitatea și diversitatea să coexiste.

 

Pasajul ajunge în foaierul obișnuit Kota cu amenajarea interiorului, pentru a crea un mediu natural și bun, adăugând în același timp o estetică spațiului.  Spațiul este prevăzut cu o deschidere mai mare realizată prin expulzarea peretelui din nord-est și combinată cu panouri GI glisante, pentru vizibilitate și securitate. Foaierul principal duce în continuare la două birouri separate – biroul arhitectului și biroul avocaţilor. Zonarea biroului avocatului respectă o ordine ierarhică strictă, deoarece necesită mai puțină interacțiune și mai multă intimitate, în timp ce biroul arhitectului plasat la nord respectă o organizație spațială care induce mai multă interacțiune între designeri pentru a crea idei mai bune.

 

Alegerea și detalierea elementelor a fost, în plus, o încercare de a păstra aspectul general împământat și lumesc şi de a revigora măiestria şi materialele de construcție locale. Selecția și amestecul de materiale, modul în care au fost utilizate, măsura deschiderilor, toate au fost efectuate cu gândul la climatul umed al Surat, pentru a crea un mediu agreabil pentru utilizator și pentru a readuce înapoi practicile pierdute. Aplicaţiile și evoluţia materialelor ecologice și optimizarea iluminării naturale și a ventilației împreună formează o practică durabilă. Paleta este compusa din pardoseli terazzo, pereţi tencuiţi cu var, care asigura confort termic, lemn recuperat si plante în jur. Un stil nordic și tehnici de detaliere de decolorare au fost îmbrățișate ulterior, amestecând designul contemporan cu cel local.

 

Text de Ar. Juby Thomas

Review overview