Home / 2/2017  / Hotel Oasia Downtown

Hotel Oasia Downtown

Un turn de verdeață în inima aglomeratului district de afaceri (Central Business District – cBD) al orașului Singapore, hotelul Downtown Oasia este un exemplu de intensificare a utilizării terenurilor pentru marile metropole din zona tropicelor.

Woha

Hotel Oasia Downtown, Singapore

Amplasament

Singapore

Perioadă proiectare

2011–2012

Perioadă construire

2012–2016

Birou de arhitectură

WOHA

Echipă

Wong Mun Summ, Richard Hassell, Phua Hong Wei, Bernard Lee, kim Young Beom, Evelyn Ng, Christina Ong, Huang Yue, Larissa Tan, Chen Shunann, Iyan Mulyadi, Oscar korintus, Victoria Meadows, Simopoulou Olympia, konstantinou Donovan Soon, Ang Chow Hwee, Dennis kwek

Suprafaţă brută

19.416 mp

Suprafaţă teren

2,311.4 mp

Design interior

Studio Patricia Urquiola

Beneficiar

Far East SOHO Pte Ltd

Inginerie mecanică şi electrică

Rankine & Hill (S) Pte Ltd

Inginerie structurală

kTP Consultants Pte Ltd

Topograf

How Huai Hoon Surveyors

Consultant peisagistică

Sitetectonix Pte Ltd

Consultant irigare

Christensen Irrigation (Singapore) Pte Ltd

Consultant iluminat

Lighting Planners Associates (S) Pte Ltd The Lightbox Pte Ltd

 Cost

138 milioane dolari

Un turn de verdeață în inima aglomeratului district de afaceri (Central Business District – cBD) al orașului Singapore, hotelul Downtown Oasia este un exemplu de intensificare a utilizării terenurilor pentru marile metropole din zona tropicelor. Spre deosebire de zgârie‑norii eleganți și sigilați care au evoluat din vestul temperat, acest «turn de viață» tropical oferă o imagine alternativă la tehnologia genului.

Ca răspuns la tema dată de investitor, respectiv proiecte diferite de birouri și camere de Hotel & Club, WOhA a creat o serie de «straturi» diferite, fiecare cu propria sa grădină spre cer. Aceste «niveluri» suplimentare de «sol» creează zone publice generoase pentru recreere și interacțiune socială pe toată înălțimea disponibilă, în ciuda densității mari specifice orașului.

Trecut cu vederea de turnurile din jur, Oasia alege să decupeze propriile sale spații interioare și vederi dinamice, în loc să se bazeze pe perspective externe generatoare de interes vizual. Fiecare grădină este tratată ca o verandă la scară urbană, adăpostită la nivel înalt de grădina precedentă și deschisă pentru transparență formală și vizuală. Deschiderea permite, de asemenea, trecerea brizelor prin clădire, pentru o bună aerisire transversală. În acest fel, zonele publice devin spații tropicale funcționale, confortabile, cu verdeață, lumină naturală și aer proaspăt în loc să fie închise, ventilate cu aer condiționat.

Amenajarea peisagistică este utilizată pe scară largă ca tratament arhitectural de suprafață și formează o parte importantă a clădirii, atât pe plan intern, cât și extern. Cu un raport de parcelă verde de 1.100%, turnul este conceput ca un refugiu și pentru păsări și animale, reintroducând astfel biodiversitatea în oraș. Această cantitate de verde este foarte interesantă, deoarece compensează în mod eficient lipsa de spațiu natural din cele zece clădiri din jur. Finisajul roșu de aluminiu al turnului este conceput ca un fundal pe care se dezvoltă douăzeci și unu de specii diferite de liane, cu flori colorate intercalate între frunze verzi, care oferă hrană pentru păsări și insecte. Lianele vor forma un mozaic, în care fiecare specie preia condițiile cele mai potrivite de lumină, umbră și vânt. În locul unui acoperiș plat, acest zgârie‑nori este încununat cu un umbrar tropical; floral, divers, plăcut și deosebit de viu.

Review overview